luni, 22 iulie 2013

BULGARIA - Nisipurile de aur

BULGARIA - NISIPURILE  DE  AUR
(ZLATNI  PIASATSI)



Situata langa Parcul National Varna, este una din cele mai mari statiuni de pe Litoralul Marii Negre din Bulgaria. Este situata la 17 km de centrul orasului Varna, distanta care este umpluta de alte statiuni mai mici, comunitati sau vile. Destinatia este una accesibila si atractiva prin clima blanda, peisajul deosebit de pitoresc si preturile accesibile.

ACTIVITATI TRADITIONALE & ISTORIE

Mentionata pentru prima data de Pliniu, zona este cunoscuta ca si locul 'miticilor pitici'. In secolele care urmeaza zona este tot mai cunoscuta datorita bazilicilor si manastirilor, incepand sa devina un fel de centru monahal in timpul celui de-al doilea Imperiu Bulgar. Mai tarziu, in timpul Imperiului Otoman, locul devine un ascunzis in special pentru persoanele certate cu legea. Practic, statiunea ia fiinta in 1950.
Legenda spune ca in urma cu foarte multi ani niste pirati au ingropat o comoara deosebit de mare pe plaja Marii Negre, la Nord de Varna, iar natura s-a razbunat pe pirati transformandu-le aurul in cel mai fin si splendid nisip ...
Statiunea 'Nisipurile de aur' este considerata ca zona cu cel mai fin nisip de cuoart de pe coasta Marii Negre. De asemenea mai este renumita si pentru gradini, parcuri, zone pietonale si multe alte spatii verzi.


DE VIZITAT

PLAJE

Plaja are o lungimde 3,5 km si o latime care ajunge pana la 100 m si este renumita ca una din cele mai bune plaje cu nisip din Europa. Apa este de obicei curata si linistita, nu este foarte adanca, coborasurile fiind foarte line ... In apa nu sunt pietre sau formatiuni stancoase.

CAZAREA

Se face in general in vile, studiouri, hoteluri 'all inclusive' sau 'ultra all inclusive', cu facilitati gen: piscina, lobby, baruri, bar la piscina, internet, masaj, etc. Majoritatea hotelurilor ofera multe facilitati suplimentare, de regula pe bani: masaj, sauna, biliard,

CAMERELE
- camerele sunt spatioase, curate si frumoase, cu un televizor mic. Baile sunt curate si ingrijite, prosoape albe, menajul se face zilnic, iar lenjeria de pat se schimba la 2 zile.
- curatenia se face cu usa deschisa, se dezinfecteaza totul si foarte important: nu se fura!

APA
- este curata si in general fara alge
- valurile (depind de atmosfera), puteti sa le prindeti chiar mari-mari sau inexistente. Plaja este cu scoici pe tarm cativa metri la intrarea in apa, apoi nisip fin ...

INTERNET
- internetul wireless in general exista cam  ... aproape peste tot, cu mici exceptii unde il gasiti doar in lobby sau cu functionari intermitente ceea ce e cam neplacut.


IMPORTANT !!!
- este recomandata o informare prealabila cu privire la locul in care va veti petrece concediul. Unele locatii (hoteluri) inclina spre cazarea unor grupuri de turisti tineri 18 -26 ani care sunt amatori de bauturi si de foarte multa galagie, inclusiv noaptea. Alegerea cu grija a locatiei dupa o buna informare va va scutii de un stres inutil sau un concediu obositor.


*  Informatiile au fost actualizate in iulie 2013

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu