joi, 18 iulie 2013

ITALIA-ROMA

ROMA - ORASUL ETERN


Roma este capitala Italiei. Situat pe malul fluviului Tibru, orasul are o istorie indelungata fiind de-a lungul secolelor capitala Republicii Romane, a Imperiului Roman, a Bisericii Romano-Catolice si a Italiei moderne. 
Roma are o populatie de 2.923.000 persoane. Aria metropolitana are o populatie in jur de 4 milioane. Este capitala regiunii Lazio si a Provinciei Roma. Primarul Romei este Gianni Alemanno.

Roma este un important centru turistic. Printre monumentele cele mai faimoase se numara Colosseumul si Columna lui Traian. O enclava a Romei este si statul Vatican, un teritoriu suveran al Sfantului Scaun situat intr-un cartier roman. Vaticanul este cel mai mic stat din lume, si capitala singurei religii care are reprezentant in Natiunile Unite (ca un stat observator non-membru).

ROMA - Caput mundi ("Capitala Lumii"), la Citta Eterna ("Orasul Etern"), Limen Apostolum ("Pragul Apostolilor"), La Citta dei Sette Coli ("Orasul Celor Sapte Coline"), sau pur si simplu l'Urbe ("Orasul"), este profund moderna si cosmopolita. Ca unul dintre putinele orase mari ale Europei care a supravietuit celui de-al doilea razboi mondial relativ putin afectat, centrul Romei ramane renascentist si baroc in esenta sa. Centrul Istoric al Romei este pe lista patrimoniului mondial UNESCO.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu